K zamyšlení...

Zírající Josef
Příspěvky: 288
Registrován: úte 13. pro 2016 19:29:34

Re: K zamyšlení...

Příspěvek od Zírající Josef »

Právě prošla sdělovacími prostředky tato informace (a podobné zprávy jsou stále častější...)...

https://www.novinky.cz/krimi/450674-och ... lionu.html

...tak jenom aby někdo neřekl, že si to neuvědomil... Tohle totiž reálně hrozí i Čachrovu :evil:. A to říkám se vší vahou své 31-leté pedagogické praxe a jsem připraven kdykoliv a kdekoliv si toto obhájit !
Můj syn mi, dokud do místní školy chodil, vyprávěl až neuvěřitelné věci. Pak, ve školním roce ?2011/12?, na konci dlouhého pěšího výletu, jsem na vlastní oči a ke své hrůze (a to, prosím, nepřeháním... :roll: ) uviděl, že si nevymýšlí. Viděl jsem přímo učebnicovou ukázku naprosto fatálního porušení všech možných pravidel takové akce ze strany p. Jansy. Bavil jsem se o tom hned na místě s tehdejší p. učitelkou Jiříkovou, ta to "viděla" podobně a řekla, že je nakonec ráda, že odtud odchází...
Od té doby občas vidím z okna koloběžkové apod. akce místních dětí... Tohle by mi, v mém "výchovném zařízení" a ani s klientelou ve věku většinou 12-16 let, prostě neprošlo.
A prosím, neurážejme naši inteligenci argumenty typu "kdo nic nedělá, nic nezkazí", "zatím se nic vážného nestalo" apod. Práce ve školství je velice riskantní, to vím velice dobře a také vím, že něco podobného se už zítra může stát i mně... ALE ledasčemu se dá dodržováním alespoň základních pravidel předejít nebo (vím, že to nebude znít moc hezky, ale...) alespoň zmírnit následky... A že se tady už ledacos stalo, to vím a opět mohu "celkem doložit"... Ale zatím naštěstí nic fatálního, co by se nedalo ve spolupráci s rodiči "přejít".
Ale až se stane něco opravdu zlého, navíc žádnému řekněme neukázněnému "dorostenci", ale malému "nevinnému" dítěti (o likvidačním odškodnění ve výši třeba ročního rozpočtu obce ani nemluvě...), bude už pozdě...
Myslím, že to do K zamyšlení... (a do Očima nezávislého pozorovatele - já vzal syna z dosahu p. Jansy mezi prvními...) patří.
Naposledy upravil(a) Zírající Josef dne pát 06. říj 2017 7:30:52, celkem upraveno 1 x.
Zírající Josef
Příspěvky: 288
Registrován: úte 13. pro 2016 19:29:34

Re: K zamyšlení...

Příspěvek od Zírající Josef »

Ještě, jen tak na doplnění nebo...:roll: Přímo na oficiálních stránkách školy je obrázek svačících žáků/koloběžkářů (ale on asi brzo zmizí, žžže...)

http://www.skolacachrov.cz/#&gid=1&pid=4 pro méně chápavé nebo "zastánce" páně Jansy = tři dívenky (sice všechny JIŽ v reflexních vestách...) evidentně sedí a svačí přímo na silnici, odhadem metr ve vozovce (místní asi poznáte, kde to je...) a ne na vedlejším travnatém odpočívadle (- parkovišti) nad říčkou...

+ :twisted: citace z týž stránek: "...je třeba, aby dítě zažívalo ..., zimu a hlad." = ...ve škole ? ...na prvním stupni ? :lol: Tam má naopak mít ty co nejideálnější podmínky k tomu, aby se mohlo nerušeně naučit základům, ze kterých pak bude čerpat celý další život (a zase naopak se dá říci, že na vratkých nebo zcela bez nic kloudného už v životě nevybudujete nebo to pak bude minimálně o moc těžší...= viz výsledky "absolventů" na 2. stupni v Klatovech...).

Tohle může být jednou třeba až i "důkazní materiál"...
Zírající Josef
Příspěvky: 288
Registrován: úte 13. pro 2016 19:29:34

Re: K zamyšlení...

Příspěvek od Zírající Josef »

A do třetice...

https://m.novinky.cz/articleDetails?aId=444310&sId&mId

...tohle mi na dovolené uniklo, zajímavé a o ledasčem vypovídající... ALE ještě více zajímavé je to, jak se, i v "demokradcii", lidé stále bojí...
Když jsem se kdysi rozčiloval na schůzi ve škole, že můj syn není pořádně vyučován p. Jansou minimálně v Čj, málokdo z rodičů, kteří měli alespoň podobný názor, si dovolil trochu více promluvit. A spíše zněly hlasy proti nebo na obranu p. Jansy. Ale pak titíž rodiče ze školy odebrali značnou část dětí. A mezi nimi, ejhle, byli i ti "obránci"...
Také jsem (a opravdu přátelsky = ti lidé to myslí dobře...) dlouhodobě varován, abych si s některými místními nezačínal, že mají dlouhé prsty apod. ;)
Teď mi přijde zapomenutý článek, abych ho publikoval, že se nebojím... Bojím, bojím se o manželku, která si to může po volbách za mne dost odskákat, i když si myslím, že svou práci slušně ovládá a pro obec je ( :twisted: nedá mi to.. = na rozdíl od jiných... :twisted: ) přínos. Ale už jsme se snad nauhýbali dost, ne ?
Zírající Josef
Příspěvky: 288
Registrován: úte 13. pro 2016 19:29:34

Re: K zamyšlení...

Příspěvek od Zírající Josef »

https://www.novinky.cz/krimi/454227-na- ... tezil.html

...kdo vyjíždí z Čachrova na Klatovy, zjistí překvapivým výhledem přímo na ně, že tady také... :evil: Ale to už jsem zmiňoval dříve...
Takže jen musím parafrázovat názor Wilíka S. už skoro 400 let starý: "Je cosi (mnoho ?) shnilého v..." !
Zírající Josef
Příspěvky: 288
Registrován: úte 13. pro 2016 19:29:34

Re: K zamyšlení...

Příspěvek od Zírající Josef »

Citát: Vždyť obec, která nemá hospodu, obchod a školu, je na odpis ! (Starostka Libavé, p. Štěpánka Tichá) = to už věděli Komančové a jak se snažili alespoň "vesničky střediskové" podporovat, ale, uznejte, nejen je... Už jsem tady o tom psal - v ČR máme teď nejhorší stav malých (umírajících...) sídel v celém OECD... Buď se do takových míst začnou sypat dotace, povolovat mimořádná zvýhodnění apod. nebo je třeba vyhlásit, že takováto místa musí zahynout a všichni se máme přestěhovat do větších městeček a měst blíže centrům, protože to jinak nejde, je to ekonomičtější apod.
Když se sem večer vracím a procházím kolem zavřených restaurací, obchodu a dalších "krás", po našich "crosschodnících" s padajícím sloupem, pod naším speciálním osvětlením, abych se doma napil čaje z naší manganové vody atd. atd. atd., musím říct, že se sám sebe kolikrát ptám, jestli už jsme na opravdovém dně, od kterého se odrazíme nebo jestli to po volbách 2018 bude ještě horší... :roll: Hodnocení situace Čachrova bych stále ještě (i přes snahu "záchranného" zastupitelstva...) znázornil obrázkem, který se skládá z těchto znaků (samozřejmě, že je nenapíši ve "správném" pořadí... :twisted: ) ( )_ _! :roll:
TAK, PANE BOŽE, ZA NECELÝ ROK VOLTE ZASE (NEBO JEŠTĚ VÍC...) SPRÁVNĚ (teď je to, podle mého, už na dost dobré cestě, ale co se dá stačit do roka, při stavu, ve kterém to za těch 7 let plundrování převzali, když se ještě "nenápadně" brzdí atd. :evil: - ale ke cti jim slouží, že se ve většině snaží flikovat, co se dá a pokud dostanou šanci na celé 4 roky, pevně věřím, že Č. má ještě naději...), AŤ SE ZASE ZAČNEM HRABAT POMALU, ALE JISTĚ, VZHŮRU !!!
Kdyby se někdo chtěl ZASE zeptat, co proto dělám, tak platím daně jako ... :roll: , angažuji se (a riskuji tím minimálně manželčiny problémy v zaměstnání...) alespoň na schůzích, tady apod., správně volím atd. Je to, možná, dost málo, ale mezi stovkami voličů asi spolehlivě patřím spíš do té nejangažovanější části... Většina těch ostatních je asi spokojená (v tom případě fakt s málem...) nebo dokonce touží po návratu předchozího vedení obce neb to pro ně bylo nějak :twisted: výhodné, což je poněkud děsivé... :evil:
Karel
Příspěvky: 225
Registrován: stř 27. črc 2011 7:52:05

Re: K zamyšlení...

Příspěvek od Karel »

Josefe, jsi opravdu neskutečně výkonný, alespoň co se příspěvků týče! Já nestíhám.
Nejdříve k příspěvku předposlednímu:
Je škoda, že ignoruješ historii. Kdybys ji alespoň trochu znal, nemusel bys tápat v lesích vzdálených. Kauza je už jistě promlčena, ale zkus si tipnout kolik jejích aktérů sedí v současném zastupitelstvu!
A chvála současného stavu?
Pro "sedmileté plundrování" máš jistě pádné důkazy. A záplatování v současným vedením obce? Já vidím jen zpráskanou přípojku k novým stavebním pozemkům. Chvílemi mě to připadá, že si jen Pepa připravuje odrazový můstek k úspěšnému nástupu na "pracák"!
Honza
Administrátor
Příspěvky: 648
Registrován: čtv 30. čer 2011 21:27:05

Re: K zamyšlení...

Příspěvek od Honza »

..tomu říkám hodnotný příspěvěk a hlavně k věci... Rychle vyrobit nějakou špínu, která by zakryla tu Vaší... :lol:

No, Karle... Nikdo nejsme dokonalý že, ale kam se ztratila ta přemíra snahy o blaho obce a obhajoba "kopanců", kterou jste nás zde oslňoval za vlády Jany? Ta totiž byla na ten Váš pracák (vzato tímto Vaším novým a jistě nezaujatým pohledem) zralá mnohem víc. Chápu ale, že to jaksi nezapadá do myšlenkového proudu o tom, jak jsme si tu všichni rovni a někteří (křiví) rovnější. Ono se to ale jistě změní v momentu, kdy zas budete moci začít na obecním profitovat... :twisted:
Honza Bejvl
Zírající Josef
Příspěvky: 288
Registrován: úte 13. pro 2016 19:29:34

Re: K zamyšlení...

Příspěvek od Zírající Josef »

Ano, Karle, k místní škole jsem se s chutí rozepsal - moc mne totiž zajímalo, jak bude dopadat, už od šk. roku 2011/12 ( :?: ), kdy jsem na vlastním synovi pocítil její "specifika" :roll: . Navíc je to prostě "moje téma" - sám jsem ve školství nepřetržitě "odmalička doteď" (50 let...) a profesionálně od 23 let (už taky 4. desetiletí a i v těch letech jsem současně sám ještě dlouhé roky studoval na fakultách "české školy č.1"...) = kdo už by se k tomu tedy měl vyjadřovat než otec a "odb/porník", žžže... Karle, Ty jsi byl v komisi jen jako "papalášík", žžže, a teď se vyjadřuješ jako řadový zastupitel, tak kdo z nás... :lol: , že... :twisted: Můžem ale pohovořit kdykoliv a před kým chceš (teď zrovna vychází schůze na Tvé, prý, říkají lidé..., "vděčné" místo, tak budeš, jako konečně vždy, od konce schůzí U Ježka, ve výhodě "domácího prostředí", ale, Karle, dobrej bojovník je dobrej kdekoliv, žžže... :D = snad mi to vyjde - budu se těšit... :twisted: ). Ty už ses s námi o mnohé "neotřelé" myšlenky za ty roky dělil, tak si třeba zase něco rád na veřejnosti vyslechneš - Ty se přece nemáš za co stydět a čeho se bát. Nebo... !? :o :?
A nedělej hloupýho, Karle a na důkazy se ani neptej, možná by se mohli začít ptát jiní... :lol: Hola, hola, teď třeba nám zrovna ta výše zmíněná škola dost nahlas volá... "Kleklej" busík o pozornost přímo řve (když byl - majetek nás všech... :idea: - "darován do služby"*, najezdil ještě tisíce km s dětmi a hlavně ještě nepoměrně víc = viz Honzův propočet..., "v cizích službách" velmi pravděpodobně s pasažéry, takže musel být "celkem zdráv", leč poté... :roll: ) !!! Projdi se tady (po chodníčcích... :roll: ) a vzpomeň si, kolik tady všude bylo ZDRAVÉ zeleně... Ale co bych to stále dokola vypisoval...
Jen si to TADY NA FÓRU za ta léta zpětně pročti (já tady jako diskutér nejsem dlouho, ale snažím se, co :twisted: , tak jsem si taky mnohé předcházející diskuse musel přečíst...), ale oba víme, že Ty nemusíš... Ty sám nejlíp víš, co se tady všechno "prošustrovalo" (toto slovo má význam prohospodařit a promarnit značné prostředky a já dodávám např. "výhodnými" prodeji a "dary"* pro někoho jiného než obec, nečerpáním dotací na akce, které by byly obci mnohé přinesly atd. atd. atd., až po drobnosti jako, podle mnohých, zcela nesmyslné odměny pověřeným osobám...) a "zplundrovalo" (to je dokonce Tvůj oblíbený výraz, který znamená něco jako kořistit z něčeho = třeba něco neoprávněně získat nějakou mocí a převahou... :idea: :!: ) = to je MÓÓÓC přesnej výraz !!!
Zírající Josef
Příspěvky: 288
Registrován: úte 13. pro 2016 19:29:34

Re: K zamyšlení...

Příspěvek od Zírající Josef »

Ještě musím přiznat, Karle, že nerozumím, na jakou historickou a hlavně promlčenou kauzu (a zastupitele...) narážíš, ať si lámu hlavu, jak chci - pravda, psal jsem toho víc... Nebo snad ještě na něco úplně jiného ? :o :shock:
Neboj se, neokolkuj a hoď to sem "do pléna". Navíc tím zacpeš ústa pomlouvačům, kteří tvrdí, že dlouho zpět na Čachrovsku neexistuje žádná "speciální akce", na které by ses Ty sám nepodílel... ;)

To je ale materiál (taky se říkalo pakáž, holota nevděčná... :D ), žžže ? Pak a jak tomu má člověk ABSOLUTISTICKY "vládnout" a ještě si přijít na svý, viď... :lol: No, nemáš to teď lehký, Karle, když (k důchodu ?, který se mně tak oddálil i z důvodu, že "všeci kradnů..." :lol: ) chléb svůj vezdejší (a něco navrch... :mrgreen: ) v potu tváře... :twisted: , viď...

P.S. Mimochodem, jak dlouho že tam "Ti druzí" jsou ? Mně vychází, že ještě neměli na opravu každého "Vašeho roku" ani měsíc... 7 let ku 5 měsícům... Ale vysvětluj to lidem (K + R), kteří si byli jistí, že 1 Karel (se starostkou v pozadí...) je víc než 6 odborníků a rodičů, žžže... :lol:
Zírající Josef
Příspěvky: 288
Registrován: úte 13. pro 2016 19:29:34

Re: K zamyšlení...

Příspěvek od Zírající Josef »

Napíšu to sem, do "Nezávislého pozorovatele", protože žiju/přespávám tady teprve 17. rok = tedy jen mírně přes 1/4 svého 55+ života a pořád si se synem (manželka to jediná má jinak...) myslíme, že nám "přespávání" zde přináší hlavně dost problémů... A až toho bude fakt moc, mohu se ještě vždycky vrátit do Švihova (ale snadno jsem žil i jinde...) - městečka střediskového na trasách (silničních i vlakových...) minimálně Plzeň - Klatovy - Žruda - Reich..., kde nějaká naděje třeba ještě bude...(ALE zrovna taky čtu, že asi za tucet let se prý musí zhroutit důchody a mne pustěj až za 9+ místo původních 4+, takže...)

Nedávno jsem tady napsal: "Hrne se to na nás (myslím tím hlavně pracující apod. občany...) ze všech stran (politika i s nejrůznějšími tlaky a hrozbami, ekonomika podobně, ekologie s bezvýchodností, ale i s drastickými omezeními, jichž se ale ti hlavní "ničitelé" celkem neúčastní atd. atd. atd. = prostě naše stáří a budoucnost našich potomků nevypadá zrovna růžově... :twisted: ) a tohle (co jsme teď řešili...) jsou vlastně úplné prkotinky ve srovnáním s tím, co, alespoň na mne, jinak útočí v práci i v občanském životě..." a často sem dávám důkazy o tom, že po "89" nastal značný/totální úpadek značné části venkova (ten si opravdu může postesknout Eště zlatý Komouši...!!! :roll: )... A hleďme, naši skvělí a mocní germánští vzorové (samozřejmě jako člověk poměrně obeznámený s genetikou vím, že je to maximálně vládnoucí vrstva, jinak tam mají míň pravých germánů než v Anglii, USA, Skandinávii apod., dokonce méně než pronásledovaných a hubených Židů...) už na to přišli:
https://www.echo24.cz/a/S6jrN/nechte-vy ... el-do-mest
a tady je např. studie https://www.soc.cas.cz/projekt/socialni ... -struktury
, což jen podpořilo moje (pro někoho poněkud konspirační...) přesvědčení, že už je to tak stejně dávno naplánované a pracuje se na tom celá desetiletí... A v tom případě mi ani "střediskový" Švihov nebude nic platný...
Tenhle stát mne totiž neustále postrkává: "Odejdi do města velikosti alespoň Klatov, do bytu, kde tě napojíme na vodu, elektřinu, teplo, ale také televizní anténu možná i internet apod. Nebudeš mít potíže se "zásobováním", s dopravou (nebo podle Čachrova minimální...) atd. atd. atd. - budeš to mít snazší, ALE BUDEŠ NÁŠ..." A řeknu rovnou, svému synovi, který tady sice žije/přespává celý svůj 17-ti letý život, ale nemá k Čachrovu celkem žádný vztah (mimo jiné také proto, že byl vyhnán ze čtvrté třídy do Klatov mezi jiné vrstevníky apod. ...) radím ZDRHEJ A ZAŘIĎ SI ŽIVOT ŠIKOVNĚJI, DOKUD MÁŠ ŠANCI (otázkou je, jestli jejich generace vůbec ještě nějakou šanci má...- viz jen ta ekologie - kam se kouknete a přečtete si prognózu, vždy se dočtete, že UŽ JE POZDĚ - pro znečištění, oteplování a tání, pitnou vodu, pralesy, zvířata atd., atd., atd.)
Odpovědět